Företagarens Bloggutmaning -
Sveriges enda bloggutmaning för företagare.

Utmaningen: Förbättra din företagsblogg på 21 dagar!

Start: .....?

This Is A Colored Section Title To Break Up Your Page

Vill du...

 • Få mer trafik till din blogg?

  Genom  nätverkandet i utmaningen kommer du automatiskt att få mer trafik till din blogg och nå ut till fler läsare.

 • Utöka ditt nätverk?

  Entreprenörer från hela Sverige deltar i bloggutmaningen. En stark gemenskap och nya samarbeten är bara en liten del av bloggutmaningen.

 • Lära dig använda din blogg som marknadsföringsverktyg?

  Under bloggutmaningen kommer du få värdefulla tips om hur du kan använda din blogg som marknadsföringsverktyg.

Nyfiken? Så här går det till:

 • Du registrerar dig nedan, efteråt får du ett bekräftelsemail med mer information sam information om hur du anmäler dig till den privata Facebook gruppen som är till just för denna utmaningen.
 • I gruppen presenterar du dig och ditt företag och delar du dina blogginlägg. Det är bara de som är med i gruppen som kan läsa inläggen du publicerar i gruppen.
 • Du avsätter även några minuter per dag till att nätverka med de andra företagarna som är med i utmaningen och kommenterar på deras blogginlägg och delar det du vill på sociala medier.
 • För en bra start så får du från första början tips om hur du sätter upp en bra och genomförbar bloggplan.
 • Under utmaningen får du även olika bloggtips och övningar som förbättrar din blogg

Så här säger några av deltagarna som varit med i Bloggutmaningen:

Har du märkt några förändringar i ditt sätt att blogga efter att du deltagit i utmaningen?

“Ja. Det är enklare att hitta inspirationen och veta vilka förutsättningar jag behöver, yttre och inre, för att få till dagens inlägg. En annan struktur”


“Till viss del. Tänker mer på vad jag sänder ut. Har högre ambitioner för bloggen framöver.”


“Jag har upptäckt att det är riktigt roligt att blogga ;-)”


“Jag har lärt mig mycket och känner att jag har referenser att gå tillbaka till och lära mig mer när utmaningen är klar och jag har mer tid, den kom LITE olägligt rent tidsmässigt därför missar jag 3 dagar..Men annars har det varit fantastiskt!! Vilket kanonbra sätt att lära sig på, för det första all den kunskap du har Linda! och så all kunskap vi andra har och delar med oss av till varandra. Linda Du har handfasta råd och ditt företag har massor att ge:) passar på att tacka!!”


“Ja, definitivt…det var den spark jag behövde för att komma igång…och utbytet med de andra bloggarna är/var mkt givande”


“Ja, man har fått mer rutin på inläggen och det känns inte alls lika skrämmande längre. “


“Absolut. Jag har konkretiserat mitt mål och för vem jag egentlige skriver. Känns också som att skrivkrampen har lossnat och att jag är på väg någonstans. Har tagit kontakt med branschmedia och nyhetsbrev och kunnat visa mina texter och mina yrkeskunskaper genom att de kunnat följa bloggandet. Har varit mycket positivt!”


“Jag har fått mycket mer insikt i bloggandet, lärt mig många bra saker o knep. Jag har även ställt högre krav på mig själv och efterlyst en bättre struktur på mina egna inlägg – mycket tack vare så bra deltagare som haft en bra plan hela vägen och stark support från Linda.”


“Absolut, jag börjar förstår hur jag ska tänka, jobba strategistk, att det är roligt och enkelt att hitta ämnen.
Jag förstår också hur viktigt det är att läsa andras bloggar.”


“Fått mer fokus, bättre tänk om vad jag vill med mitt bloggande”


“Utmaningen var nödvändig för att jag skulle komma igång igen. Nu är jag sugen på att sätta upp en plan.”

-

Vad var det bästa med bloggutmaningen?

“Att hitta mitt eget språk och dela det jag tycker är viktigt. En annan förståelse för min egen kompetens och vad jag har att dela med mig av och hur det kan gå till”


“Att vara i sammanhanget! Att få kommentarer, känna att bloggen berör och når några därute (alla är inte målgrupp även om jag vill få fler läsare). Och att ta del av gruppens inlägg, så roligt att följa alla på den här resan.”


“Kontakter med andra bloggare.”


“Feedback från andra deltagare.”


“Gemenskapen. De många kommentarerna på bloggen. Och de små nya knepen som du och de andra delat.”


“Just att det varit varje dag för att få göra vad jag kan för att komma loss i skrivandet”


“Att jag har varit aktiv i mitt bloggande och att jag “träffat på” sådana som jag inte hade “träffat på” annars.”


“Att jag fått upp ögonen för att bloggning är ett verktyg man kan använda sig av med fördel, att man kan skapa intresse för sitt företag vad man än arbetar med. Jag har fått massor med fina kontakter, har blivit inspirerad till förändring av saker jag själv behöver ta itu med. Feedback har varit väldigt trevligt och nyttigt och jag har också fått nytt förtroende för mig själv”


“Att komma igång..och upprätthålla bloggningen varje dag…så det blir regelbundet och en go vana”


“Att träffa alla härliga människor och få kommentarer som lyfter en. Samt givetvis att jag nu har startat en ny blogg som känns mera jag och mera rätt. Den känns rolig att skriva i, härligt!”


“Känner sig boostad av att få goa kommentarer och komplimanger från bloggkompisarna. Massvis med nya kontakter i ett nytt nätverk som är rikstäckande.”


“Nätverket som vi skapat, responsen, tips och ideér av dig, min egen utveckling”

-

En månad efter bloggutmaningen slutat uppger deltagare att de fortsatt öka sin webbtrafik uppåt 70% och de fortsätter blogga varje dag!

Skärmavbild 2014-08-26 kl. 10.23.07Skärmavbild 2014-08-26 kl. 10.23.29Skärmavbild 2014-08-26 kl. 10.23.41

Anmälan är nu stängd

När du anmält dig får du ett mail med all information du behöver för att delta.

Allt detta kommer får du med dig när du deltar i Bloggutmaningen:

- Du kommer lära dig hur du sätter upp en effektiv bloggstrategi baserat på ditt företag och målgrupp *
- Massor av olika bloggtips som hjälper dig blogga bättre
- Vilka topplistor du bör lägga in din blogg på för att få ökad trafik
- Möjlighet till individuell feedback på din blogg från de andra deltagarna & Linda
- Nya kontakter och möjliga affärspartner (många företagare "hittar" varandra i bloggutmaningen
*Exklusivt material från Företagarens Bloggsuccéguide - bloggkursen för företagare.

En av huvudingredienserna i bloggutmaningen är gemenskapen och samarbetet. Genom att alla nätverkar med varandra, dvs pratar i gruppen, kommenterar och delar etc så ökar aktiviteten på allas hemsidor och bloggar och därmed har varje företag möjlighet att förbättra sin marknadsföring.

Vem är du och varför håller du i den här utmaningen?

Mitt namn är Linda Hernestål da Silva och jag har bloggat i snart tio år, både professionellt och privat. Bloggning är ett kärt ämne för mig och jag hjälper idag företagare att använda sin blogg som marknadsföringsverktyg i kursen Företagarens Bloggsuccéguide. Jag har själv drivit populära bloggar och arbetat som professionell bloggare. Idag arbetar jag som Online Business Coach och hjälper frustrerade företagare att hitta smarta och kostnadseffektiva lösningar inom marknadsföring på nätet. Med den här utmaningen så vill jag få igång företagare i Sverige att blogga ännu mer och ännu bättre.

Eva Waitzfelder Eva Waitzfelder, Nordic Fields

Jag har haft förmånen att delta i Företagens Bloggutmaning som leds och drivs av Linda Hernestal da Silva. Äntligen har jag börjat blogga, och det är ju superkul. Det är till stor del Lindas förtjänst att jag kommit igång och nu regelbundet bloggar. Hon har varit superengagerad och tålmodig med mig och de andra bloggdeltagarna. Linda har en gedigen kunskap inom detta område och har dessutom förmågan att kunna förmedla detta. Jag kan verkligen rekommendera Linda.

Robert Palotas Robert Palotas, Bra Coach

Linda visar upp bara inte en otrolig kunskap i ämnet onlinemarknadsföring, utan hon delar gladeligt med sig av tips, råd på ett sätt som får alla att växa i hennes närhet. Hennes engagemang och härliga glädje smittar av sig snabbt, och deltagarnas resultat låter inte väntapå sig. Jag kan varmt rekommendera Linda för er marknadsföring på internet.

Frågor & Svar

Får vem som helst vara med? Ja, bara du är företagare. och har en företagsblogg.

Vad kostar det? ... kr + moms. Det är helt enkelt en administrationsavgift. Den täcker inte på något sätt all den tid jag lägger ner på att se till att du får den hjälp och feedback du vill ha. Som ansvarig för gruppen så modererar jag och ser till att hjälpa dig få de svar du söker. Det är också ett sätt att var säker på att du som antar utmaningen verkligen engagerar dig och på så sätt lämnar plats åt andra som hade velat vara med.

Du kan även lägga till en timmas extra hjälp för endast 600kr (=60% rabatt på ordinarie pris).

Är detta en kurs? Nej. Detta är en utmaning, ett roligt bloggtillfälle du kommer att få mycket inspiration och tips och lära dig mycket men det är inte en kurs. Vill du gå en bloggkurs rekommenderar jag Företagarens Bloggkurs.

Vilka förkunskaper krävs? För att få ut det mesta möjliga av utmaningen så är det önskvärt att du redan har en blogg och har bloggat ett tag. Det finns inga krav på kunskapsnivå, bara att du vet hur man gör och kan hantera din egen blogg.

Men jag kan inte mycket om att blogga? Det är helt OK, under dessa 21 dagar kommer du lära från andra och genom ditt eget skrivande.

Hur måste inläggen vara? Utmaningen är till för att få dig som företagare att komma in i vanan att blogga. Det är inte en säljutmaning, du förväntas skriva saker som dina kunder tycker är intressanta. Självklart kan du uppmana läsare att handla och även länka till dina produkter och tjänster. Du får skriva så korta eller långa inlägg som du vill.

Kommer det var något tema på inläggen? Ja och nej. Du kommer att få förslag på saker du kan skriva varje dag men det är upp till dig om du väljer att följa "schemat". Annars utgår vi från att du skriver för dina kunder. Tänk igenom vad de vill ha för information och hur du kan skapa en bra relation till dem via din blogg. Du kommer att få tips på vad du kan skriva om.

Vad får vi för uppgifter? Uppgifterna är av varierande slag och kommer att förbättra din blogg. Det finns alltid utrymme för förbättring även om man redan har bloggat ett tag.

Hur skiljer sig denna utmaningen från de andra? Som allting annat så utvecklas även bloggutmaningen. Från att ha varit en utmaning där man skulle blogga varje dag i 21 dagar till att nu innehålla mer lärorikt material som hjälper dig som företagare att nå ut ännu mer med din blogg. Varje bloggutmaning blir en egen resa då det alltid är olika människor som är med, även om en del har t.om varit med alla gånger. Därför är ingen bloggutmaning den andra lik.

Varför ska jag välja en extra timma med dig? Under den timman svarar jag på alla dina bloggfrågor och ger dig direkt feedback på din blogg och marknadsföring. Det kommer definitivt att få fart på dit bloggande! Kostnad: anmälningsavgift + 600 kr (+ moms).

Vad händer efter utmaningen? Då har vanan att blogga infunnit sig, du har förbättrat din blogg, du tycker det är kul och ser fördelarna!

Men jag bloggar redan….? Då tycker jag att du ska använda utmaningen till att bli ännu bättre och öka din läsarkrets och använda din blogg som marknadsföringsverktyg. Fundera på hur det du gör idag fungerar och vad du kan förbättra. Tycker du att du är nöjd med hur din blogg så kom med ändå och nätverka med andra företagare!

Men jag är inte redo!? Lugn, ingen fara. Det här är en utmaning som är till för att ha kul också, dina inlägg behöver inte vara perfekta och du kommer få tips på vad du kan skriva. Bestäm dig bara för att vara med och blogga!

Snart börjar det, kom med du med!

När du anmält dig får du ett mail med all information du behöver för att delta.

Anmälan är nu stängd